“Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω”

Αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων, κυκλοφορεί σε εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη (εκδόσεις Polaris). Συνοδεύεται από Cd στο οποίο πιάνο παίζει η Λουΐζα Κουλά και τραγουδά ο συγγραφέας. Το βιβλίο αυτό, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.
Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», πάει ακόμα πιο πέρα καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.
Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

